(¯`•.~It’S AlL AbOuT AhMaD AfIq, AbAh & UmMiE~.•´¯)

By: Abah n Ummie Afiq

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Friday, 25-Sep-2009 07:02 Email | Share | | Bookmark
~Eid Mubarak 1430H~

Di pagi 1 Syawal

Layan afiq main bunga api masa orang lain pegi solat aidilfitri ....ini kes memujuk dia suruh pakai sampin....if pakai sampin...ummie bagi main bunga api....so...terpaksalah layan




Afiq dengan tok wan


Afiq dengan tok wan & tok mie


Tok Wan & Tok Mie ..... tak pernah-pernah ambik gamabr berdua....so...kasi chance kat depa sat


Afiq with ummie pulak.... ...punyalah seksa nak ambik gambar elok-elok dengan dia....tak nak pandang camera....sakit jiwa dibuatnya




Pose tangan yang sama nampaknya tok mie & ummie


Dengan afiq yang berangin tak nak bergambar pagi tuuu....


Afiq dengan abah pulak



Lastly....3 of us....nak dapatkan shot yang elok...punyalah seksa dengan afiq sorang ni....



Kali ni tak der gambar kami satu family dengan tok wan & tok mie coz battery kamera buat hal

Lepas solat aidilfitri...kami balik ke kg di Beranang ....so...ini dia famili besar abah di beranang



Wednesday, 16-Sep-2009 00:53 Email | Share | | Bookmark
~Salam Aidilfitri 1430H~



Thursday, 20-Aug-2009 05:34 Email | Share | | Bookmark
~Selamat Berpuasa~



Sunday, 9-Aug-2009 23:20 Email | Share | | Bookmark
Afiq @ 38 months

Salam semua .....Dah lama tak menjenguk ke sini & tak sempat nak upload gambar-gambar baru Afiq.....ingatkan dah tak der sesiapa yang berkunjung ke sini lagi dah....But from the statistics.....rupa-rupanya masih ramai lagi yang menjadi 'silent reader' di sini ....Terima kasih kepada semua yang masih lagi sudi masuk ke sini untuk tengok & baca cerita-cerita afiq

Since afiq dah makin susah nak ambik gambar dia...so...dah tak banyak gambar afiq sekarang ni...pantang kita pegang kamera....dia yang sebuk nak snap....habis camnoooo?????

Tapi....baru-baru ni...ummie sempat jugak melayan dia main kat luar rumah sambil pujuk-pujuk dia nak ambik gambar dia....so...da[atlah sikit gambar yang boleh diupload di sini

1st...gambar Ummie & Afiq dulu.....memang dah lama sangat tak bergambar dengan afiq ni..... ...sambil makan ais krim......afiq panggil ais krim tu..."ais krim batang".... sebab ada batang untuk dia pegang tu....now dah suka makan ais krim tu pulak ....tapi kami control jugaklah dia....tak bagi makan selalu....tak naklah kecik-kecik lagi....gigi dah tak elok....


Inilah dia...muka feveret dia....orang suruh dia smile jadi macam tu pulak ...memang tak pandai senyum langsung


Tapi...yang ni....ummie dapat snap candid dia smile


Action MAN GAA tetap menjadi "poojaaaan"


Konon...nak fly macam bird...macam aeroplane



Ini pulak dengan basikal dia....dah makin laju dah kayuh basikal tu....pantang orang bukak gate & bagi dia main kat luar....laju jeeerrr meluncur....


Bila tengok muka dia ni....baru sedar...rupa-rupanya my baby is not a baby anymore (dah jadi muka budak notty )...but afiq is always my baby forever




Tambah pulak bila tengok dia dah pandai "mix around" dengan kawan-kawan sebaya dia & ada jugak yang tua dari dia....dia suka berkawan ....masa ni ummie bawa dia ke ofis sebab ada activity untuk budak-budak yang ummie kena handle....Alhamdulillah...dia behave...tak kacau ummie....pandai bawak diri...tengok DVD player yang ummie bawakkan untuk dia tu ...

Penuh "concentration"...sampai berkerut dahi



Ramai yang berkerumun...bersilih ganti....nak tengok sama-sama....the only cartoon yang afiq suker....TOM & JERRY ...afiq tak berapa minat tengok cartoon....dia lebih suka tengok learning program.....ASTRO TVIQ is his favourite channel.....suker berebut remote TV dengan tok mie the only numbers yang dia akan tekan bila dapat remote TV is 552 (ASTRO TVIQ)..... ....so...bila dah dapat remote TV kat dia...semua orang pun kena sama-sama tengoklah apa yang dia tengok....


Rasanya itu sajalah dulu untuk kali ni.....
Byeeeee.....


Tuesday, 9-Jun-2009 05:00 Email | Share | | Bookmark
~HaPpY 3rd BiRtHdAy DeAr~



Alhamdulillah...3 tahun sudah berlalu....3 tahun yang penuh dengan kesyukuran kepada Illahi kerana telah mengurniakan kami seorang bayi yang comel....hanya 2.1kg....very little tiny angel yang ALLAH telah kurniakan kepada kami ke dunia ini....dia telah membesar dengan sihat, cergas dan cerdik....




Pengalaman menjaga afiq tidak susah....tak banyak ragam....tak kuat menangis......jaga malam hanya untuk minum saja......kalau sakit/demam pun...tidak melarat lama-lama....2-3 hari jeerr...bagi ubat...baiklah dia....senang betul jaga dia.....mungkin disebabkan terlalu gembira menerima anugerah ALLAH ini....membuatkan kami tak rasa susah langsung untuk menjaga dia ....

Afiq mula meniarap masa umur 4 bulan....pertama kali afiq mengalih badan buatkan kami semua excited sangat-sangat....ummie adalah orang pertama yang dapat tengok afiq alihkan badan dia...bangga betul time tu....hehehehe

Umur 6 bulan.....Afiq dah mula gatal gusi dah mula tumbuh gigi bawah dulu...Afiq dah mula makan porridge yang Tok Mie masakkan tiap-tiap hari. Pagi...Afiq makan Nestum, tengahari Afiq makan porrridge special made by Tok Mie.....minum pun dah pandai nak minum from the glass...

Afiq start merangkak masa umur 8 bulan (lambat betul boleh merangkak) dan 9 bulan afiq dah boleh bangun berdiri sambil pegang kerusi or meja.....umur 13 bulan baru boleh berjalan....2 weeks after his 1st birthday ....

Afiq boleh sebut or panggil "UMMIE" masa umur dia 22 bulan atau 1 tahun 10 bulan...hahahaha...itu detik penting tuuu...harus diingati... ...masa 1st time dia panggil ummie tu...rasa doniiiaaa ni aku yang punya....dah lama nantikan dia memanggilku ummie dengan sebutan yang betul....hehehehe

Afiq start belajar sebut ABC & Alif Ba Ta masa umur 2 tahun......kami tak pernah mengajar dia...kami cuma belikan dia VCD dan dia suker sangat-sangat tengok VCD letters, numbers dan Alif Ba Ta......dan Alhamdulillah....dalam umur 2 tahun 2 bulan...Afiq dah mengenal huruf A hingga Z....yeeerrr satu pencapaian yang paling membanggakan ummie & all the family members...dia bukan menghafal...but mengenal huruf...terpegun kami.....dan dalam umur 26 months ni jugaklah dia boleh menyebut 1 hingga 10 dan menyebut beberapa huruf Jawi.....

Dia juga dah pandai ikut setiap pergerakan kami dalam solat....start dari berdiri tegak....rukuq'...sujud & duduk antara 2 sujud

Sekarang....dah besar panjang dia...memang panjang pun....cepat sangat tinggi sekarang ni.....ingatkan dia kategori 'ketot' macam mak bapak dia jugak...rasanya tak kot....akan kalah lah kami tak lama lagi...hehehehe






Kawan-kawan...inilah dia birthday present yang afiq dapat dari abah...kat rumah afiq selalu merengek mintak basikal baru.....so...time birthday ni lah peluang afiq nak dapatkan basikal tu .....



Tapiiiiiii.....afiq tak nak naik basikal tu laaaaaahhh..... ...ummie & semua orang dah mula marah afiq sebab afiq tak nak naik...bukan apa...sebabnyaaa basikal tu tinggi sangat....kaki afiq tak sampai lantai.....afiq takutlaaaaahhh ......

Ummie paksa jugak afiq naik basikal tuuu...so..inilah dia muka afiq yang takut bila dok atas basikal tu




Semoga Afiq sihat sentiasa...membesar bagai johan....cerdik sentiasa....dengar cakap ummie & abah & sentiasa ingat jugak....kami sayaaaaaaaaannngggg afiq sangat-sangat...

HAPPY BIRTHDAY DEAR AFIQ....UMMIE & ABAH LUVS U SOOOO MUCH.....

Luvs, Ummie & Abah....


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net